Scholencompetitie

Onder de vlag van ‘Assen Runs’ worden er jaarlijks zes runs georganiseerd in en om Assen.

Deze runs kennen allemaal ook een kidsrun. De Assen Runs Scholencompetitie brengt de prestaties in die kidsruns van leerlingen van Asser basisscholen samen in één overzicht. Doel hiervan is om deelname aan de kidsruns onder de basisscholen te verhogen. Dit wordt gedaan door promotie vooraf, positieve aandacht tijdens en na de runs plus een spetterende prijsuitreiking aan zowel scholen als leerlingen na afloop van een schooljaar. Ook de Kloosterveste Run is aangesloten bij deze Scholencompetitie.

Elke deelnemende leerling van een Asser basisschool scoort automatisch punten voor zijn of haar school. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is: deelnemen! Daarvoor hoeft een basisschool zich niet ergens aan te melden. Vanaf de eerste mee-rennende leerling doet een school automatisch mee in deze competitie. Het aanmoedigen van deelname aan de runs door een school helpt natuurlijk wel. Vooraf kunnen leerlingen kunnen zich vaak online inschrijven of op de dag van een run in de buurt van het start/finishgebied. Deelname is gratis of tegen een geringe bijdrage.Na afloop ontvangt elke deelnemer een tastbare herinnering.

Op zaterdag 17 juni 2017 vormde de Mini TT-Run de ontknoping van de AssenRuns Scholencompetitie. Daarbij startte CBS De Kloostertuin vanaf ‘pole position’, omdat zij na de afgelopen Asser Stadsloop al comfortabel aan kop ging. Deze positie heeft zij niet meer prijsgegeven en daarmee is CBS De Kloostertuin de winnaar van de scholencompetitie over het schooljaar 2016/2017. Ook de plekken 2 en 3 werden zodanig sterk verdedigd dat daarin geen verschuivingen optraden. Dit brengt in de eindstand OBS De Heksenketel op 2 en OBS Emmaschool op 3. Een knappe prestatie werd geleverd door CBS Het Krijt. Vorig jaar eindigde zij nog net in de top-10, dit schooljaar stomen zij in de eindstand op naar plek 4.

Dit schooljaar renden er weer meer leerlingen mee dan vorig jaar. Aan deze eindstand is goed te zien dat vooral deelname loont. Daarbij goed presteren is meegenomen, maar niet het belangrijkste. Zo deden er over dit schooljaar vanuit CBS De Kloostertuin 56 individuele leerlingen mee aan één tot zes runs. Voor OBS De Heksenketel en OBS Emmaschool waren dat 36 en 28 leerlingen.

De prijsuitreikingen aan de scholen vinden plaats na de zomervakantie op vrijdag 8 september. Tussen 09:00 en 12:00 komt wethouder Albert Smit de drie winnende scholen hun beker uitreiken. Ook ontvangt dan de leerling die het meest heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn of haar school een persoonlijke beker.